Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Συναισθήματα…

Τα συναισθήματά μας δημιουργούνται, ανεξάρτητα από το αν οι σκέψεις μας ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή όχι, αυτόματα, ως αποτέλεσμα της σκέψης. Οι θετικές σκέψεις οδηγούν σε θετικά συναισθήματα, οι αρνητικές σκέψεις οδηγούν σε αρνητικά συναισθήματα.

Ακόμη και τα αρνητικά συναισθήματα, μπορεί να είναι φίλοι μας, αν «εκμεταλλευτούμε» το μήνυμα που κρύβεται μέσα  σε αυτά. Αρνητικά συναισθήματα αποτελούν προειδοποιητικά σημάδια, ότι κάτι στη ζωή μας δεν είναι έτσι, όπως εμείς επιθυμούμε. Αν μάθουμε από τα αρνητικά συναισθήματα μας, από την αποκρυπτογράφηση των μηνυμάτων τους, τότε είναι φίλοι μας.  

Στην καθημερινή ζωή συχνά αναμειγνύονται σκέψεις και συναισθήματα.



Η διαφορά μεταξύ των σκέψεων και των συναισθημάτων είναι πολύ σημαντική! Οι σκέψεις είναι υποκειμενικές και δεν αντιστοιχούν συχνά στα γεγονότα… άλλοτε τείνουμε να υπερβάλουμε, άλλοτε να μειώνουμε….ας μάθουμε να ακολουθούμε το ένστικτο μας…τα συναισθήματα μας…και ας μην αφήνουμε τις σκέψεις μας να «υπερέχουν»!   



6 σχόλια:

  1. είμαι από αυτούς που ακολουθούν το ένστικτο...δε με νοιάζει και πολύ αν θα φάω τα μούτρα μου...αρκεί να κάνω αυτό που θέλω....εγωιστικό??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθόλου!! Πολύ αληθινό….από τις στραπάτσες μας μαθαίνουμε…και όσο πονάμε ζούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε γαμώτο τώρα τελευταία όταν ακολουθώ το ένστικτό μου την πατάω....παλαιότερα έβγαινα πάντα κερδισμένη από αυτό....μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει;τι έχω χάσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Nandia.....Μήπως δεν αντιλαμβάνεσαι το σινιάλο που σου δίνουν τα αρνητικά μηνύματα γιατί δεν θέλεις να τα αποδεκτής?? Και καλόκαρδα εμπιστεύεσαι εύκολα?? ΠΑΝΤΑ να κρατάς πισινή και να πηγαίνει ο νους σου και στο κακό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ενδιαδερουσαα η αποψη σουυυ αλλα που παει η λογικηη βρε σελινακιι?????

    Την παραταμεεε!

    Παντως δεν εχεις αδικο! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή είναι Δημήτρη η λογική, αλλά αν την αφήνουμε να υπερέχει, τότε ποτέ δεν θα ζήσουμε την ζωή μας όπως την θέλουμε! Θα ζούμε όπως μας θέλουν άλλοι να είμαστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή